گروه ایرنا زندگی - خوراک ماهی با سس پرتقال یکی از خوشمزهترین انواع غذا با ماهی است که در سراسر جهان به روشهای متنوعی طبخ میشود. این غذای لاکچری با ماهی از بهترین گزینهها برای ناهار و شام مهمانیها و دورهمیها به حساب میآید. شما میتوانید خوراک ماهی پرتقالی را همراه با پاستا، سیب زمینی و انواع سبزیجات و همچنین با سبزی پلو، برنج چلو یا باقالی پلو نوش جان کنید. با ما در این مقاله از سرویس آشپزی همراه باشید تا طرز تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال مجلسی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال (برای ۲ نفر)
ماهی قزل آلا: ۲ عدد
پرتقال: ۱ عدد بزرگ
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
سرکه سیب: ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
آرد ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد کوچک
سیر: ۱ حبه
لیموترش: ۱ عدد
رزماری یا شنبلیله خشک: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و گلپر: به مقدار لازم
زعفران (دم کرده غلیظ): به مقدار لازم
زنجبیل تازه (۱ قاشق چایخوری پودر زنجبیل): ۱ تکه
زست پرتقال: ۱ قاشق غذاخوری
زست لیموترش: نصف قاشق غذاخوری
کره: ۵۰ گرم
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
پاستا یا برنج: برای سرو ماهی با سس پرتقال
مدت زمان لازم برای آمادهسازی مواد اولیه: ۶۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال: ۳۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال
درست کردن خوراک ماهی با سس پرتقال با استفاده از ماهی قزل آلا، سالمون، سی بس، ماهی آزاد یا دیگر انواع ماهی دلخواه قابل انجام است. شما میتوانید میزان ترشی و شیرینی یا حتی تندی این غذا را بسته به ذائقه و به دلخواه کم و زیاد کنید.
مرحله اول: ماهی را آماده کنید
پیش از شروع مراحل درست کردن خوراک ماهی با سس پرتقال، ابتدا ماهیها را به خوبی بشویید و در صورت نیاز با دقت پاک کنید. سپس، ماهیها را به قطعات درشت فیله کنید.
مرحله دوم: باقی مواد ماهی پرتقالی را آماده کنید
حالا، پیاز و سیر شسته شده و بدون پوست را رنده کنید و با هم در ظرف مناسبی بریزید و کنار بگذارید. سپس، یک عدد لیموترش تازه را نیز بشویید و آب آن را بگیرید. آب لیموترش تازه را نیز کنار بگذارید.
در ادامه، پرتقال را به خوبی بشویید و آب آن را بگیرید. آب پرتقال طبیعی را هم در ظرف جداگانهای کنار بگذارید تا بعدا به سس پرتقال اضافه کنید.
یک قطعه متوسط زنجبیل تازه را هم بشویید و پوست بگیرید. سپس، زنجبیل تازه را هم رنده کرده و به مخلوط پیاز، سیر و آبلیموی تازه اضافه کنید. اگر به زنجبیل تازه دسترسی ندارید، میتوانید از ۱ قاشق چایخوری پودر زنجبیل (طرز تهیه پودر زنجبیل) استفاده کنید.
مرحله سوم: مواد لازم برای طعمدار کردن ماهی را ترکیب کنید
در این مرحله از طرز تهیه خوراک ماهی و پرتقال، ظرف مناسبی را انتخاب کنید و مخلوط سیر و پیاز رنده شده را همراه با آبلیموی تازه در آن بریزید. سپس، زنجبیل، نمک، فلفل سیاه، گلپر آسیاب شده، زردچوبه و چند قاشق زعفران دم کرده را نیز به محتویات این ظرف اضافه کنید. این مواد را هم بزنید تا همگی با یکدیگر به خوبی ترکیب شوند.
مرحله چهارم: ماهی را طعمدار کنید
حالا، قطعات ماهی را نیز داخل ظرف حاوی پیاز، سیر، زنجبیل و دیگر ادویهها و طعم دهندهها قرار دهید. تمام قسمتهای ماهی را به این مواد آغشته کرده و با دست ماساژ دهید تا ماهی مرینیت شود. سایر روشهای مزهدار کردن ماهی را بلد هستید؟
مرحله پنجم: ماهی را استراحت دهید
در این مرحله از طرز تهیه خوراک ماهی پرتقالی، درب ظرف حاوی قطعات ماهی آغشته به مواد را ببندید یا با سلفون کاملا بپوشانید. سپس، این ظرف را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا قطعات ماهی استراحت کنند و کاملا مزهدار شوند.
مرحله ششم: سس پرتقال را آماده کنید
در فاصله مزهدار شدن ماهی، بهتر است برای درست کردن سس پرتقال دست به کار شوید. برای این منظور، آب پرتقال تازه که قبلا گرفتید را در قابلمه مناسب و کوچکی بریزید. آرد ذرت را نیز به آب پرتقال اضافه کنید.
این مواد را به خوبی هم بزنید تا آرد ذرت بدون گلوله شدن با آب پرتقال ترکیب شود. سپس، شکر را نیز داخل این قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. ترکیب آب پرتقال، آرد ذرت و شکر را مرتبا هم بزنید تا مایع داخل قابلمه به تدریج غلیظ شود.
مرحله هفتم: کره و سرکه را اضافه کنید
در این مرحله به محض مشاهده نخستین حبابها بر روی سس، باید کره را هم در قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید تا بجوشد و کمی غلیظتر شود. سپس، سرکه سیب را نیز به سس پرتقال اضافه کنید.
هم زدن سس را تا زمانی ادامه دهید که مایع داخل قابلمه بافت و غلظتی مانند فرنی پیدا کند. در ادامه، حرارت را خاموش کنید و قابلمه حاوی سس پرتقال را کنار بگذارید.
مرحله هشتم: تکههای ماهی را سرخ کنید
پس از درست کردن سس پرتقال و بعد از آن که ماهی شما برای یک ساعت در یخچال استراحت کرد و مزهدار شد، نوبت به سرخ کردن ماهی میرسد. برای این منظور، مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود.
سپس، قطعات ماهی را از یخچال بیرون بیاورید. احتمالا مقداری سیر و پیاز رنده شده به سطح ماهیها چسبیده است. ذرات اضافی را از روی ماهی جدا کنید تا در هنگام سرخ کردن ماهی نسوزند.
قطعات ماهی را در تابه بگذارید و یک طرف آنها را برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه سرخ کنید. در صورت تمایل، در این مرحله میتوانید تعدادی برشهای لیمو و پرتقال را نیز به تابه اضافه کنید تا ماهی شما کاملا عطر و طعم مرکباتی به خودش بگیرد.
مرحله نهم: سبزی معطر را اضافه کنید
در این مرحله از پروسه آماده کردن خوراک ماهی با سس پرتقال، نوبت به اضافه کردن سبزیجات معطری مانند رزماری یا شنبلیله خشک میرسد. بنابراین قبل از برگرداندن قطعات ماهی، مقداری رزماری یا شنبلیله خشک و زست پرتقال و لیمو را روی ماهی در تابه بریزید.
سپس، قطعات ماهی را برگردانید تا طرف دیگر آن هم برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه همراه با سبزی معطر سرخ شود و عطر پوست پرتقال و لیمو و سبزی معطر را به خودش بگیرد.
مرحله آخر: خوراک ماهی با سس پرتقال را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، قطعات ماهی سرخ شده خوشمزه و خوش عطر را در ظرف سرو بریزید و سس پرتقال را نیز به آن اضافه کنید. ممکن است در مدت سرخ کردن ماهی، سس پرتقال شما بیش از اندازه سرد و غلیظ شده باشد. در این صورت، میتوانید مقداری آب پرتقال طبیعی به سس اضافه کنید و سس پرتقال را هم بزنید تا مایع یکنواختی ایجاد شود.
سپس، قابلمه حاوی سس نسبتا رقیق شده را برای چند دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا دوباره گرم و غلیظ شود. در ادامه، سس پرتقال را نیز روی ماهی بریزید و ظرف را با برشهای لیمو و پرتقال یا سبزیجات گوناگون تزیین کنید.
این خوراک ماهی با سس پرتقال را مثل سبزی پلو با ماهی میتوانید با سبزی پلو یا باقالی پلو سرو کنید. یا اینکه از پوره سیب زمینی، پاستا یا حتی با برنج چلو برای سرو ماهی پرتقالی استفاده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال
بسته به ذائقه، میتوانید میزان ترشی یا شیرینی سس پرتقال را به دلخواه کم و زیاد کنید.
اگر طرفدار طعم تندی هستید، میتوانید مقداری پودر فلفل قرمز تند هم به سس پرتقال یا ماهی اضافه کنید.
برای تهیه خوراک ماهی و پرتقال به دلخواه میتوانید از ماهی قزل آلا، سالمون، ماهی آزاد، سی بس، هامور یا دیگر انواع ماهی گوشتی مورد علاقه خود استفاده کنید.
فوت و فنهای خوشمزه شدن خوراک ماهی با سس پرتقال
طرز تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال در فر چگونه است؟
در صورت تمایل، به جای سرخ کردن ماهی در تابه میتوانید آن را در فر آماده کنید. برای این منظور، ماهی مزهدار شده را باید برای ۳۰ دقیقه در فر گرم با دمای ۱۷۵ الی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. در این فاصله، سس پرتقال را نیز آماده کنید. سپس، ماهی گریل شده را در ظرف سرو قرار دهید و سس پرتقال را روی آن بریزید.
آیا میتوانیم سس پرتقال را بدون آرد ذرت درست کنیم؟
بله. در صورت تمایل میتوانید آرد ذرت را از مواد لازم در دستور بالا حذف کرده و یک عدد سیب زمینی متوسط را جایگزین کنید. برای این منظور، ابتدا سیب زمینی را آبپز کرده و سپس، رنده کنید. در ادامه، سس پرتقال را عینا مطابق مراحل بالا تهیه کنید. با این تفاوت که به جای آرد ذرت باید از سیب زمینی رنده شده در مایه سس پرتقالی استفاده کنید.
نظر شما